Forest Soap
Beauty en verzorging

Professionele medisch pedicure opleiding volgen?

Wil jij je graag verder verdiepen in de wereld van de voetverzorging, dan is de opleiding tot medisch pedicure echt iets voor jou. Voordat je verder gaat lezen, willen we je graag eerst even uitleggen wat het belangrijke verschil is tussen een medische pedicure en een cosmetische pedicure. Veel mensen denken namelijk dat dit hetzelfde is, maar niets is echter minder waar. De opleiding medisch pedicure onderscheidt zich van de cosmetische pedicure door het uitvoeren van een aantal specialistische behandelingen van de voeten. Een van de veel gebruikte voorbeelden op het begrip medisch pedicure uit te leggen is het behandelen van de risicovoet. Dit is een voet die een verhoogd risico heeft op complicaties ten gevolge van ziektes als reuma, diabetes of het gebruik van medicatie. Verder past een medisch pedicure bepaalde technieken toe die een cosmetisch pedicure niet mag en ook niet kan doen. De behandelen die je leert tijdens de opleiding medisch pedicure zijn enkel en alleen gericht op het preventief behandelen van voetklachten of behandelen van pijnklachten aan de voeten.

Er zijn nogal wat andere redenen waarom je de opleiding medisch pedicure zou moeten gaan volgen en je verder zou moeten verdiepen in de wereld van de voetverzorging. Als cosmetisch pedicure kun je natuurlijk ook wel wat, maar het is nooit verkeerd om jezelf te onderscheiden van de rest. Ook zullen in de toekomst steeds meer praktijken van huisartsen en fysiotherapeuten willen samenwerken met pedicures met een brede scholing, waaronder de medische pedicure.

Opleiding medisch pedicure volgen?

Als je de opleiding medisch pedicure wilt volgen, zijn er een aantal eisen waar je wel aan moet voldoen alvorens je aan de opleiding deelt wilt nemen. De opleiding medisch pedicure duurt ongeveer 10 maand en bestaat uit een praktijkgedeelte en een theoriegedeelte. De theorie zal je thuis in je eigen moet tijd gaan leren en vervolgens wordt dit op school getoetst middels een schriftelijk examen. Op school ga je vooral de praktijk leren. De opleiding medisch pedicure is alleen toegankelijk voor mensen die een basisopleiding pedicure hebben gevolgd. Het niveau van de opleiding medisch pedicure is gelijk aan een MBO niveau 4 opleiding. Ben jij werkzaam als pedicure en heb jij al een aantal diploma’s gehaald op het gebied van medische pedicure? Dan is het mogelijk om hier tijdens de opleiding een vrijstelling voor te krijgen, zodat je dit onderdeel niet nog een keer hoeft te doen. Kijk voor meer informatie over de opleiding tot medisch pedicure op onze website.

https://www.kaledi.nl/opleiding/opleiding-medisch-pedicure/