Forest Soap
Image default
Beauty en verzorging

Welke opzetborstel past het beste bij mij?

Ieder gebit is anders en dus heeft ieder gebit het meeste baat bij een ander type opzetborstel. Er zijn veel verschillende soorten opzetborstels. Hoe weet u welke opzetborstel het best bij uw gebit past? In dit artikel ontdekt u waar u op moet letten bij het kopen van een opzetborstel.

Heeft u een beugel of wilt u wittere tanden?

Juist als u een beugel hebt, is het extra belangrijk dat u goed voor uw tanden zorgt. Door de beugel mist u namelijk eerder plekken tijdens het poetsen. Dit kan tot gaatjes en verkleuring van uw tanden leiden. Om dit te voorkomen, is het belangrijk om, wanneer u een beugel hebt, een opzetborstel te kiezen die speciaal is gemaakt voor het poetsen van een gebit met een beugel. Zo zorgt u voor een grondige reiniging van uw gebit én beugel.

Als u graag wittere tanden wilt zonder uw tanden te laten bleken, is het aan te raden om uw opzetborstel daarop aan te passen. Er zijn namelijk opzetborstels die speciaal zijn ontworpen voor het wit maken van uw tanden. Deze borstels zijn vooral gericht op het schoonmaken van het oppervlak van uw tanden. Hiermee gaat u de verkleuring tegen die meestal wordt veroorzaakt door roken, koffie, thee en/of frisdrank.

Heeft u last van uw gebit?

Vaak betekent dit dat u gevoelige tanden of tandvlees problemen hebt.
Gevoelige tanden zijn vervelend. Wanneer u hier last van hebt, voelt u vaak eigenaardige prikkels tijdens het eten of drinken van iets kouds, warms, zoets of zuurs.

Er zijn in de meeste gevallen twee mogelijke oorzaken voor gevoelige tanden. De eerste is teruggetrokken tanden. Dit kan komen doordat u te hard hebt gepoetst of een aandoening aan uw tandvlees hebt. De tweede mogelijke oorzaak is slijtage van uw tandglazuur. Ook dit kan komen doordat u te hard poetst, maar ook doordat u te vaak zuur eten of drinken nuttigt.

Wanneer u regelmatig last hebt van donkere, opgezwollen huid rond uw tanden hebt u naar alle waarschijnlijkheid last van ontstoken tandvlees. Dit kan erg vervelend zijn en pijn doen tijdens het eten of tijdens het poetsen van uw tanden. De belangrijkste oorzaak van ontstoken tandvlees is een slechte gebitshygiëne. Daarom is het van belang om bij tandvlees problemen een opzetborstel te kiezen die is gericht op grondige hygiëne en het bestrijden van uw ontstekingen.

Maak de juiste keuze

U weet nu precies waar u op moet letten bij de aanschaf van een opzetborstel. Wij van tandartswereld.nl raden u aan om te kijken naar de verschillende soorten borstels van Oral-B en Philips Sonicare. Zij zijn al jaren toonaangevend op het gebied van mondhygiëne. Bekijk het veelzijdige aanbod op onze website.

https://www.tandartswereld.nl/