Forest Soap
Industrie

Handlier aanschaffen bij de Hijswinkel

Bent u op zoek naar een handlier of een elektrische lier? Dan bent u bij de Hijswinkel aan het juiste adres. Bij de Hijswinkel kunt u meer dan 40.000 artikelen vinden in ons assortiment die direct leverbaar zijn. Daarom kunnen wij de bestellingen zes dagen per week op locatie bezorgen. Door de ruime keuze begrijpen wij dat het lastig kan zijn om te bepalen welk product u nu precies nodig heeft of welk product het beste bij u past. Daarom kunt u ons gratis om advies vragen, dit kan telefonisch of via de chat op onze website.

Hoe maak ik gebruik van de handlier?

Als u een handlier wilt aanschaffen, is het handig om te weten hoe deze lier nu precies werkt. Hierbij is het belangrijk om te weten dat elke lier beschikt over een trommel. Om deze trommel zit een zogenaamde staalkabel gewonden. Als u gebruikt maakt van een lier met de hand, dan kunt u deze bedienen via de zwengel die bevestigd zit aan de lier aan de zij- of achterkant, dat hangt van de lieren af. Doordat u de zwengel bedient, activeert u handmatig de staalkabel die om de trommel heen zit en vervolgens kunt u de last eenvoudig verplaatsen. Wel willen wij benadrukken dat er een aantal regels zijn waar u zich aan moet houden om de veiligheid van uzelf en anderen te waarborgen. Zo willen wij graag benadrukken dat er altijd 5-8 windingen op de trommel zitten en u moet goed in de gaten houden hoe de kabel oprolt. De kabel mag absoluut niet vastlopen op de trommel. Ook moet iedereen die zich in de ruimte begeeft op een veilige afstand blijven staan zodat zij niet binnen het bereik zijn van de kabel van de lier. Ook raden wij aan om altijd stevige werkhandschoenen te dragen als u gebruikt maakt van onze lieren omdat wanneer een kabel beschadigd is, u nare snijwonden kunt krijgen.

Elektrische lier

Ook kunt u kiezen voor een elektrische lier. Deze werkt bijvoorbeeld op elektromotoren van 12 of 24 volt. Hierbij wordt de hydraulische energie omgezet naar mechanische energie en kunt u draadloos de lier bedienen.