Forest Soap
Image default
Industrie

Ontdek verschillende manieren om aluminium te gieten

Als u een expert op het gebied van gietaluminium zoekt, dan is Perla AluCast uw aangewezen partij. Als u aluminium laat gieten door deze specialist, dan gebeurt dit in een hoogwaardige metalen mal, waarin het aluminium gegoten of gestort wordt. Dit kan door middel van verschillende technieken, en er kunnen diverse soorten metaal samen gebruikt worden. De matrijs oftewel vorm bepaalt de uiteindelijke vorm van het aluminium. Bij Perla Alucast worden er drie verschillende technieken gebruikt:

  • Bij het coquille gieten wordt er gebruikt van een permanente matrijs.
  • Bij lage druk gieten ligt de matrijs plat in de machine.
  • Bij hogedruk- of spuitgieten wordt het aluminium onder hoge druk in de matrijs gespoten

Gietaluminium producten maken en lassen

Perla AluCast is al jarenlang gespecialiseerd in het maken en lassen van verschillende producten van gietaluminium. Ook voor na het gieten van het aluminium worden er diverse technieken gebruikt om producten te maken en af te werken. Laat het gietaluminium daarom ook lassen en afwerken door een specialist. Want als het gietaluminium uit een matrijs komt, dan moet het natuurlijk ook netjes afgewerkt worden. Dit gebeurt met de juiste producten. Zo wordt het aluminium goed ontbraamd nadat deze uit de mal komt. Daarna worden aangietingen en luchtbellen verwijderd. Aan het einde van het proces kunt u het aluminium laten lassen. Zo kunnen andere metalen voorwerpen eraan worden gelast en ook artikelen van andere materialen kunnen aan het metaal worden vastgelast. Dit kan kunststof of staal zijn, en dan bijvoorbeeld handvatten.

Kies voor deze specialist

Bij deze specialist bent u er zeker van dat uw producten foutloos en op tijd worden geleverd. Ook krijgt u kwalitatieve stukken voor een lage prijs. Tijdens het productieproces wordt u altijd goed op de hoogte gehouden van het verloop. Wilt u meer weten over het gieten van aluminium of het lassen van het gietaluminium? Bel deze specialist gerust op, ze helpen u graag verder.