Skip to content
Forestsoap

Kies voor een narcose behandeling bij de tandarts en deal met angst

Er zijn mensen die zo bang zijn voor de tandarts, dat ze paniekaanvallen ervaren en liever hun gebit achteruit laten gaan dan in de tandartsstoel plaats te nemen. Dit soort angsten werken verlammend en gelukkig heeft Tandartspraktijk St. Jozef hier alle begrip voor. Deze tandarts in Deventer heeft zich gespecialiseerd in het behandelen van mensen met een ernstige angst en bieden daarvoor een tweetal oplossingen aan. U kunt namelijk kiezen voor een behandeling onder narcose bij de tandarts of voor een sedatie. In beide gevallen wordt de drempel om de stoel in te stappen een stuk lager gemaakt.

Narcose bij de tandarts

U gaat eerst met de tandarts in Deventer in gesprek om te zien welke optie voor u het beste is. Deze zorgt er altijd voor dat het een keuze is waar u tevreden over bent. De tandarts bespreekt uw angsten met u, waar u precies bang voor bent en hoe dat is ontstaan. Kiest u de behandeling onder narcose bij de tandarts, dan zal een anesthesist u onder narcose brengen en houden. U merkt van de gehele procedure niets, want deze specialist zorgt ervoor dat u blijft slapen en dat u veilig bent. Als de tandarts klaar is, wordt u weer wakker gemaakt en is de behandeling voltooid zonder dat u daar ook maar iets van heeft gemerkt.

Of kies voor sedatie

Het kan ook zijn dat u samen met de tandarts in Deventer concludeert dat een sedatie voor u het beste is. U krijgt dan een kalmerend middel waardoor u rustig wordt. Dit bestaat uit een combinatie van verschillende pijnstillers die u toegediend krijgt met een injectie of als tabletten. Het verschil met de behandeling onder narcose bij deze tandarts in Deventer is dat u nog wel bij bewustzijn bent en met de tandarts kunt praten. Deze optie wordt ook wel een roesje genoemd en maakt de hele procedure een stuk minder stressvol. Wilt u hierover meer weten? Neem dan gerust contact op met deze tandheelkundige praktijk.

Avatar
Sidebar