Forest Soap
Image default
Zakelijke dienstverlening

Een animatievideo laten maken met een uitleggend karakter

Veel bedrijven kiezen ervoor om een animatievideo te laten maken met als doel op een amusante manier informatie over te brengen of klanten aan te zetten tot actie. Zeker wanneer de informatie complex of droog is, kan een animatie een reddingsboei zijn! Er zijn meerdere soorten animatievideo’s die je kunt laten maken zoals productvideo’s, bedrijfsanimaties en explainer video’s.

Wat is een explainer video?

Een explainer video is een op maat gemaakte animatie waarin een moeilijk te beschrijven concept door middel van illustraties, gesproken teksten en geluidseffecten op een heldere manier wordt uitgelegd aan de. Een explainer video wordt opgebouwd volgens het principe van probleem-oplossing met een call-to-actionprincipe. Na het bekijken van een explainer video moet de kijker het concept beter of volledig begrijpen en actie ondernemen.

Waarom moet je een explainer video inzetten?

Bij een animatievideo laten maken, wil je jouw vooraf opgestelde doelen bereiken. Dit is niet anders bij een explainer video. Mensen houden niet van lezen en kijken liever een video die zaken uitlegt. Daarom zorgt een begrijpelijke, visueel aantrekkelijke en vermakelijke video ervoor dat je marketing aanzienlijk wordt verbeterd. Door af te sluiten met een goede call-to-action zal je zelfs je verkoopcyclus inkorten.

Kenmerken van een goede explainer video

Enkele belangrijke punten die een goede explainer video moet bevatten, zijn:

  • Video is niet te kort, maar zeker niet te lang (ga voor 30 tot 90 seconden).
  • Details moet je aantonen, maar ga er niet te veel op in anders maak je de animatie alsnog onbegrijpelijk voor je klanten of stakeholders.
  • Het visuele aspect moet de doelgroep aanspreken qua stijl.
  • Zorg voor een herkenbaar verhaal, want dit blijft bij mensen hangen.

Een goede animatievideo kun je natuurlijk laten maken bij een professioneel animatiebureau zoals Playforward. De ervaren animators weten precies hoe ze de ideale explainer video in elkaar moeten zetten en moeten verspreiden.

Gerelateerde artikelen

Een API platform voor een betere dienstverlening

Een virtuele tour laten maken door een professioneel bedrijf

Deze ledverlichting specialist maakt een lichtplan op maat