Forest Soap
Image default
Zakelijke dienstverlening

Goederen importeren uit China van de juiste leverancier

Onder Nederlandse webwinkels is goederen importeren uit China een steeds sterker wordende ontwikkeling. Velen vinden hun leveranciers vooral via Alibaba.com, een website die u in staat stelt direct contact op te nemen met een van de vele bestaande leveranciers. Het ruime aanbod aan leveranciers is iets waarmee u zeker uw voordeel kunt doen, maar vaak leidt dit er ook toe dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Hoe vindt u nu de juiste?

Een eerste selectie

Wil een Nederlandse verkoper of webshopeigenaar goederen importeren uit China, dan richt hij zich doorgaans tot Alibaba. Websites als deze helpen u een gedegen eerste selectie te maken van leveranciers die u mogelijk kunnen bieden waarnaar u op zoek bent. De leveranciers met een betaald lidmaatschap genieten daarbij de voorkeur, net als degenen met de vermelding ‘onsite checked’, wat aangeeft dat dit soort aanbieders en een derde partij het wettelijke bestaan van de leverancier hebben geverifieerd. Daarnaast kan het prettig zijn om zaken te doen met een Chinese leverancier die ervaring heeft met leveringen aan Europa.

De website van de leverancier

Bovenstaande helpt u een eerste selectie te maken, maar garandeert u nog niet van succes. Wilt u goederen importeren uit China, dan is het namelijk ook verstandig om de eigen website van de leverancier te bezoeken. Door inzicht te vergaren in het type producten dat hij verkoopt, kunt u concluderen of de betreffende persoon verstand heeft van deze productcategorie, of het artikel dat u op het oog heeft, wat willekeuriger verkoopt. Lijkt dit het geval, dan kunt u persoonlijk contact opnemen.

Ondersteuning bij internationale import

Bij goederen importeren uit China komt een hoop kijken. Zeker wanneer u nieuw bent op dit gebied, kunnen de hoeveelheid informatie en de te regelen zaken overweldigend op u overkomen. Wilt u er zeker van zijn een product aan te schaffen dat aan uw wensen en verwachtingen voldoet en ervoor zorgen dat deze veilig en zo snel mogelijk in Nederland aankomt? Schakelt u dan een professionele organisatie als CSP in om u daarin te ondersteunen.

https://www.cspacific.com/