Forest Soap
Image default
Zakelijke dienstverlening

Een API platform voor een betere dienstverlening

Een API platform wordt steeds belangrijker voor bedrijven. Iedereen is namelijk met elkaar in verbinding. Hiervoor moet data verstuurd worden tussen de apparaten en applicaties. De API’s hebben daarom veel meerwaarde voor verschillende doeleinden. Binnen het bedrijfsleven zorgt het er tevens voor dat klanten van alle gemakken voorzien kunnen worden. U kunt als bedrijf ook data aanbieden tegen een vergoeding. Hiervoor moet het platform opgesteld worden dat deze data aan kan bieden en kan verzenden. Het integratieplatform van Datacon koppelt de verschillende applicaties dan aan elkaar en zorgt ervoor dat de data ontsloten wordt. Het kan daarom een goede manier zijn om de verdiensten te verbeteren.

Een groot aantal mogelijkheden voor het integratieplatform

Als bedrijf wilt u de klanten alles kunnen bieden zonder dat hierbij problemen optreden. Een API platform kan de data versturen tegen een vergoeding, waarbij direct gekeken kan worden hoeveel iemand u verschuldigd is. Hierbij kunnen meerdere service levels gebruikt worden. Zo kunt u er prijsmodellen aan hangen, waardoor de duidelijkheid direct zichtbaar is. Het integratieplatform kan daardoor voor meer gemakken zorgen. U weet immers dat de data op de juiste manier bij de andere applicatie terechtkomt. Hierdoor is het voor een groot aantal distributiekanalen inzetbaar. Zo kunnen webformulieren verstuurd en verwerkt worden, kunnen facturen automatisch bij de klant komen en heeft u als bedrijf alle informatie direct bij de hand.

Alles binnen het bedrijf versneld

Het integratieplatform kan daarbij veel voordelen opleveren. In eerste instantie op het gebied van dienstverlening. Door de automatisering zullen de klanten direct de juiste informatie verkrijgen. Als ondernemer bent u niet lang bezig om informatie te verwerken, doordat het automatisch in meerdere systemen komt te staan. Voor de klanttevredenheid kan het alleen maar pluspunten op gaan leveren. Hoe sneller u het API platform gebruikt, hoe meer profijt eraan te behalen is binnen het bedrijf.