Forest Soap
Image default
Bedrijven

Je kind gaat naar de kinderopvang

Je kind is altijd thuis, maar nu is je kind oud genoeg om naar de kinderopvang te gaan. Spannend natuurlijk, want dat ben je niet gewend en je kind ook niet. Om te kijken waar je kind het beste naar de kinderopvang kan gaan wil je natuurlijk gaan kijken bij de kinderopvang. Zo kun je kijken of jij het een fijne plek vindt voor je kind, maar ook je kind kan mee en kan wennen aan de omgeving. Zo zie je meteen of je kind zich er thuis voelt of dat je misschien beter nog even verder kunt zoeken.

Bovendien werkt iedere kinderopvang anders en is het belangrijk dat jij je kunt vinden in de vorm waarin de opvang werkt. Je hebt kinderopvang in twee soorten. Voor jou zal waarschijnlijk de eerste gelden, want je kind is nu net oud genoeg om naar de opvang te gaan. De eerste vorm is het kinderdagverblijf voor kinderen van 0 tot 4 jaar en de tweede vorm is de buitenschoolse opvang voor kinderen van 4 tot 13 jaar. We gaan in dit artikel dieper in op het kinderdagverblijf.

 

Voordelen

Wanneer je je kind naar de kinderopvang doet of ook wel het kinderdagverblijf dan kent dat voor je kind een aantal voordelen. Het is dus niet alleen voor jou heel handig. Het is bijvoorbeeld een voordeel dat de taalontwikkeling van je kind vooruit gaat. Dit komt doordat je kind daar iedere dag in aanraking komt met andere kinderen. Kinderen babbelen samen en leren hiervan. Ook het zingen van liedjes bevordert dit.

Verder wordt de algemene kennis van je kind verbeterd. In liedjes zitten namelijk vaak dingen verwerkt zoals feestdagen, seizoenen of kleuren. Ook is het een voordeel dat je kind al leert samen spelen met andere kinderen. Dit is vaak een voorsprong wanneer je kind naar school gaat, de overgang is dan makkelijker. Als laatste is een groot voordeel dat je kind normen en waarden leert. Natuurlijk probeer jij die normen en waarden ook bij te brengen, maar terwijl je kind met andere kinderen speelt leert je kind dit sneller. Wat vindt een ander belangrijk? Spelenderwijs komt je kind erachter.

 

Kiezen

Om een kinderopvang te kiezen moet je de tijd nemen. Ga eens langs bij verschillende opvangen en kijk van tevoren ook al eens op de site. Spreekt de werkwijze daar je al niet aan? Dan kun je ook net zo goed niet langs gaan, want dan spreekt de opvang je in het echt waarschijnlijk ook niet aan. Dat spaart weer tijd. Veel succes met het vinden van een geschikte opvang.

 

https://www.dakkindercentra.nl/locaties/rijswijk/