Forest Soap
Image default
Bedrijven

Tips bij het behalen van je rijbewijs

Er zijn in Nederland ontzettend veel rijscholen en allemaal met hun eigen tarieven, regels en slagingspercentage. Dat maakt het moeilijk om te kiezen voor een rijschool die bij jou past. Ook kan er druk op je komen te liggen om je rijbewijs in een keer te behalen. Met deze tips wordt de kans groter dat jij in één keer je rijbewijs haalt.

1.      Welke rijschool moet je kiezen?

Voordat je gaat rijlessen is het natuurlijk belangrijk dat je uitzoekt welke rijschool het beste bij jou past. Hier kun je achter komen door rijscholen te vergelijken en het vragen van ervaringen aan familie en vrienden. Ook de locatie is van de rijschool is van belang. Onderzoek of de rijschool jou thuis komt ophalen. Wanneer je bijvoorbeeld in Oss woont, ga je niet rijlessen in Tilburg.

Maar wat is een goede rijschool? Let op onderstaande punten en je weet dat je met een goede rijschool te maken hebt.

  1. Kijk naar het slagingspercentage, dit zegt veel over de rijinstructeur.
  2. Een goede rijschool werkt met een leskaart die laat zien hoe ver je bent en hoe goed het gaat.
  3. Zorg dat je een tussentijdse toets kan doen bij het CBR.
  4. Controleer of je instructeur een WRM-bevoegdheidpas heeft, zodat je weet dat hij of zij bevoegd is om les te geven.
  5. Een goede rijschool zal je pas op examen laten gaan als je veilig en zelfstandig kan rijden.

2.      Zet de kosten voor jezelf op een rij

De kosten die komen kijken bij het behalen van je rijbewijs zijn: de rijlessen, het theorie-examen, een eventuele Gezondheidsverklaring, de tussentijdse toets, het rijexamen en het aanvragen van het rijbewijs. Concluderend zijn het een heleboel onderdelen die je totale kosten zullen gaan bepalen. Zet vooraf de kosten op een rij, zodat je niet voor onverwachtse verrassingen komt te staan.

3.      Oefen vaak en veel je autotheorie

Naast het praktijkexamen is er natuurlijk het theorie-examen waarvoor je dient te slagen. Je kunt jezelf op verschillende manieren voorbereiden op een theorie-examen. Zo kun je lessen volgen bij je rijschool, digitale lessen volgen, maar ook leren uit een lesboek. Daarbij is het slim om online theorie-examens te maken, zodat je voorbereid bent om de inhoud van een theorie-examen en de snelheid daarvan. Onthoud ook dat je theorie-examen 1,5 jaar geldig is en dat betekent dat je binnen 1,5 jaar dan ook je praktijkexamen moet behalen.

https://rijschoolintilburg.nl/