Forest Soap
Image default
Bedrijven

De goede eigenschappen van de sinaasappel

Even de sinaasappel in het zonnetje zetten. Wist je trouwens dat sinaasappel ook wel appelsien wordt genoemd? Nu weet je meteen hoe Appelsientje aan haar naam komt. De vrucht van de sinaasappelboom noemt men ook wel zoete sinaasappel. Dit wordt gedaan om het verschil duidelijk te maken met een zure sinaasappel en een bittersinaasappel.

Vitamines

Sinaasappels staan niet voor niets in de Schijf van Vijf. Ze zitten namelijk boordevol vitamine C. Vitamine C heeft een heleboel positieve eigenschappen:

  • Het is goed voor de huid.
  • Belangrijk voor sterke tanden.
  • Stimuleert de opname van ijzer in het bloed.
  • Zorgt voor goede werking van het zenuwstelsel.
  • Het is goed voor de bloedvaten.
  • Het helpt voor een goede weerstand.
  • Helpt voor een goede samenstelling van bot- en kraakbeen.

Alleen al hierom is een sinaasappel zo’n waardevolle vrucht. Maar, er is nog meer positief nieuws over de sinaasappel.

Foliumzuur

Sinaasappels dragen bij aan de inname van foliumzuur. Foliumzuur is onder andere nodig voor de aanmaak van rode bloedcellen. Verder is het belangrijk voor de ontwikkeling van het zenuwstelsel van een baby dat nog in de buik van de moeder zit. Foliumzuur is ook nodig voor een goede werking van de zenuwen.

Sinaasappelschil

Een sinaasappelschil wordt in diverse recepten gebruikt. Het wordt onder ander gebruikt als smaakmaker voor marmelade. Het wordt ook gebruikt bij bijvoorbeeld witbier. Al met al is de sinaasappel dus eigenlijk in zijn geheel te gebruiken.

Etherische olie

Er kan ook etherische olie die gemaakt worden van sinaasappels. Aan 100% etherische sinaasappelolie worden kalmerende eigenschappen toegekend. Het geeft veel mensen ook een positief gevoel. Dat komt door de verse geur van citrus. Ook hebben sommige mensen met angststoornissen baat bij de etherische olie van sinaasappels. Een etherische olie van sinaasappels kan mogelijk ook helpen tegen vermoeidheid. Daarbij maakt het zozeer uit of het nu om lichamelijke of geestelijk vermoeidheid gaat.

https://www.origanic.nl/collections/etherische-olien