Forest Soap
Image default
Bedrijven

Welk huisdier past nu echt bij jou?

Meestal voelen we het van binnen als er iets echt bij je past. Als je het dier aankijkt of ergens ziet lopen, zwemmen of kruipen weten we het meteen. Dat huisdier zie ik wel zitten. Maar daar komt meer bij kijken dan alleen te genieten van het mooie dier. Elk huisdier heeft namelijk zijn eigen aandacht nodig en de een heeft meer tijd nodig van jouw dan de ander. Neem bijvoorbeeld een hond. Die moet je meerdere keren per dag uitlaten, anders kan hij zijn behoefte niet doen. Of het wordt al een zooitje in huis.

Een kat is meer op zichzelf. Zorg voor een kattenbak of een luikje zodat die naar buiten kan en hij redt zich wel. Zo hebben vogels, vissen, konijnen, kippen dit niet. Ze hebben allemaal hun specifieke aandacht nodig. Het is daarom aan te raden om advies te vragen bij de dierenwinkel of de huisdierendokter. Zo weet je zeker dat je er klaar voor bent met wat je in huis gaat halen.

Weet waar je huisdier is

Elk jaar lopen er vele katten, honden en andere huisdieren weg in Nederland. De meeste van deze dieren komen nooit meer terug en belanden in het asiel. Maar anderen blijven lange tijd op straat zwerven omdat meestal niemand weet van wie het huisdier is. En de weg terug naar huis vinden is toch lastiger dan gedacht.

De huisdierendokter kan je hierbij helpen om de dieren te chippen. Elke chip die bij een dier wordt ingebracht wordt geregistreerd. Deze registratie is gekoppeld aan jouw huisdier en jouw huis. Mocht jouw dier dan toch weglopen dan kan de huisdierendokter of de dierenambulance deze scannen en je dier weer veilig thuis brengen.

Huisdierendokter