Forest Soap
Image default
Bedrijven

Wat houdt chiptuning stage 1 in?

Iedereen heeft zo zijn of haar eigen smaak in auto’s. De een vindt een sedan mooier dan een coupé en een ander heeft liever een auto met hoge instap, zoals een SUV. Een auto komt met een bepaald vermogen en koppelkracht. Deze worden respectievelijk gemeten in paardenkracht en N/m. De autofabrikant plaatst een bepaalde motor in de auto die een bepaald vermogen en koppel oplevert. Om een veilige marge te behouden op duurzaamheid en veiligheid, zal de autofabrikant de motor enigszins begrenzen. Op deze manier weet de fabrikant zeker dat de motor zo lang mogelijk mee zal gaan.

 

Deze begrenzing en andere elektronische zaken worden geregeld door de ECU van de auto. ECU staat voor Electronic Control Unit en is als het ware het brein van de auto en al haar systemen. Deze ECU regelt onder andere het brandstofverbruik en de ontsteking. Mocht je nou meer vermogen uit jouw eigen auto willen halen, dan kan dit met chiptuning stage 1. Dit is een veilige manier om net dat extra beetje vermogen te genereren uit jouw motor.

 

Chiptuning stage 1

Bij chiptuning stage 1 wordt op een veilige en verantwoorde manier de parameters van de ECU aangepast. Zo kan de chiptuner de waardes aanpassen van het brandstofverbruik, de injectie van de brandstof, hoeveel zuurstof de motor inneemt en de ontsteking. Deze aanpassingen zorgen ervoor dat je net dat extra beetje vermogen uit de auto kunt halen, zonder dat de motor of andere onderdelen beschadigt worden.

https://cts-chiptuning.com/chiptuning-stage-1/