Forest Soap
Bedrijven

Karton Persen heeft veel voordelen

Werk je bij een bedrijf waar er veel gebruik gemaakt wordt van kartonnen Persen? Bijvoorbeeld wanneer er een pakket moet worden verstuurd, of wanneer er een pakket wordt ontvangen. Je ziet vaak dat er grote stapels karton overblijven doordat het karton nergens terecht kan. Soms wordt er gebruik gemaakt van een karton afvalbak, waar het overige karton van pakketten die zijn binnengekomen in kunnen worden geplaatst. Op deze manier wordt het karton nog wel gescheiden van het andere afval dat zich binnen een kantoor of bedrijf verzameld. Zeker in grote leveranciers bedrijven, of in de logistiek blijft er veel karton rondzweven, ook bij supermarkten of bij distributiecentra. 

Oplossing

De oplossing voor dit probleem, is eigenlijk heel simpel. Je kunt hiervoor een kartonpers aanschaffen die het karton kan persen, waardoor dit minder ruimte in beslag neemt. Je hoeft ook niet iedere keer weer je karton naar de afvalbak te verplaatsen, waardoor het en meer ruimte scheelt en daarnaast ook meer tijd scheelt. Ook kijk je niet meer tegen afvalbakken aan die alsmaar voller en voller worden, door al het karton wat in de bakken wordt gedaan. Karton persen daarentegen is ruimtebesparend, waardoor de ergernis van tegen karton aankijken dat bijna de afvalbak weer uit valt verleden tijd is. Je kunt de karton persen plaatsen op een punt dat makkelijk te bereiken is binnen het gebouw. Wanneer je direct je karton in de karton pers stopt, zal het karton persen tot er 90 procent van het karton wordt verminderd. 

Voordelen

Naast tijd en ruimte scheelt het ook een hele hoop geld. Het afval hoeft namelijk minder vaak te worden opgehaald, wat scheelt in kosten voor het transporteren van het afval. Het wordt in de karton persen direct geperst tot een kartonnen doos die gemakkelijk te vervoeren is doordat het karton persen de doos heeft verkleind. Naast kostenreductie, is karton persen ook nog eens beter voor het milieu.