Forest Soap
Bedrijven

Welke schroef heb ik nodig?

Voordat je gaat beginnen met je klus is het belangrijk dat je weet welke schroef je hiervoor het beste kan gebruiken. In dit artikel vertellen we jou in vier stappen hoe je de beste schroef vind voor jou klus!

Begin met te kijken welke maat schroeven je nodig hebt voor je klus, dit doe je door te kijken naar het materiaal en de dikte daarvan. Hiervoor wordt vaak de volgende vuistregel gebruikt: de dikte van het materiaal keer 2,5. Wanneer je een plank hebt van 20mm, wordt er aangeraden een schroef te gebruiken van 50mm. De schroeven die wij aanraden om te gebruiken zijn de Woodies schroeven, deze zijn te koop op de website van BNV Tools.

Hierna kijk je naar de kop van de schroef, de kop van de schroef is er ook in veel verschillende maten. Je wilt natuurlijk niet thuis komen met de verkeerde maat schroefkop. Het is zonde als de boor niet goed past op de schroeven. De verschillende schroefkoppen staan weer voor verschillende sterktes en voor verschillende materialen die met elkaar kunnen worden verbonden. Wanneer je een hoekanker aanbrengt maar je geen gebruik van gipsplaatschroeven.

Kijk goed naar het materiaal en kies voor een goed bitje voor de schroef, voor elk materiaal is een ander bitje nodig. Dit is nodig zodat alles even diep in het materiaal bevestigd zit. Bij de schroeven kun je een bit setje aanschaffen maar het kan zijn dat je het perfecte bitje al in huis hebt.

Bepaal als laatste de afwerking van de schroef. Bij binnen klussen worden vaak andere schroeven gebruikt dan bij buiten klussen. Binnen worden er meestal wat mooiere schroeven gebruikt dan buiten. Een tip is om buiten gebruik te maken van RVS schroeven, deze zullen dan langer mooi blijven en beter bestendigd zijn tegen de weersomstandigheden. Heel veel succes met klussen!

http://www.bnvtools.nl